Polityka prywatności

Portal Miedziowe24.pl przestrzega polityki prywatności i dokłada starań, aby chronić prawo do prywatności użytkowników portalu. Równocześnie portal zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności z zastrzeżeniem, iż będą one chroniły podstawową zasadę – nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych i adresowych udostępnianych nam przez użytkowników/klientów portalu.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest I Masz Sp. z o.o. z siedzibą w Jeleniej Górze, NIP 611-272-28-94, REGON 021710366 – wydawca portalu regionalnego działającego pod adresem, www.miedziowe24.pl, zwany dalej “Miedziowe24”. Poniższe postanowienia odnoszą się do wszystkich podstron oraz subdomen działających pod główną domeną www.miedziowe24.pl

Twoje dane osobowe przetwarzamy w procesach związanych z obsługą:
– realizacji postanowień zawartych w ramach umowy sprzedaży reklamy we wszystkich formach (np. katalog firm, baner reklamowy, tekst sponsorowany inne) oferowanych przez portal
–  zgłoszeń oraz zapytań, które użytkownik kieruje do portalu (np. poprzez e-mail, formularz kontaktowy, czy telefonicznie)
–  konkursów organizowanych przez Miedziowe24 (m.in. do wyłaniania i weryfikacji zwycięzców w oparciu o regulamin konkursów)
– komentarzy artykułów, wydarzeń, zdjęć, filmów oraz indywidualnych opinii na poszczególnych podstronach
– indywidualnych kont użytkowników portalu założonych (na ich wyraźną dyspozycję) do samodzielnego dodawania artykułów, ogłoszeń bądź wydarzeń
– indywidualnego konta administracyjnego oraz transakcji i rozwiązywania problemów technicznych;
– należności za świadczone przez Miedziowe24 usługi włącznie z windykacją należności
– postępowań sądowych
– narzędzi statystycznych umożliwiających prowadzenie analiz statystycznych w oparciu o m.in. monitorowanie aktywności użytkowników, obejmującej np. wyszukiwanie po słowach kluczowych oraz zarządzanie ich aktywnością na Miedziowe24 i subdomenach, tak aby badać funkcjonalność portalu i wprowadzać udogodnienia.
Powyższe dane mogą być przechowywane dla celów archiwizacyjnych

Dane osobowe mogą być zbierane w formularzu rejestracyjnym konta, przy dodawaniu ogłoszenia w serwisie ogloszenia.miedziowe24.pl, podczas konkursów, podczas dodawania opinii i komentarzy oraz innych działań na łamach Miedziowe24.
Na większości formularzy udostępnianie danych przez użytkownika jest dobrowolne, są jednak działania/usługi portalu, które będą ich wymagały jak np. zgłoszenie uczestnictwa w konkursie. Za każdym razem będą to jedynie te dane, które są niezbędne do prawidłowej obsługi danego działania.

Każdy użytkownik Miedziowe24 – zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych – ma prawo dostępu do swoich danych oraz prawo ich zmiany, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.
Po zgłoszeniu sprzeciwu dane użytkownika zostaną usunięte w ciągu 30 dni lub w terminie określonym odpowiednim regulaminem, dane użytkownika nie będą już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane.
Użytkownik portalu, którego dane były przetwarzane prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawo do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

Dane użytkownika są udostępniane wyłącznie:
– na wniosek organów ścigania m.in. Policji i Prokuratury
– jeśli zaistnieje taka konieczność podmiotom wspierającym nas w świadczeniu usług płatniczych, usług związanych z przechowywaniem, łączeniem i analizowaniem danych.

Dane użytkownika przechowywane są do czasu wniesienia sprzeciwu, odwołania zgody lub czasu określonego odpowiednim regulaminem, który określa czas w jakim dane użytkownika są niezbędne do celów, dla których zostały zebrane.
Okres przechowywania Twoich danych jest także definiowany w poszczególnych regulaminach znajdujących się na stronach Portalu.

Dane osobowe użytkownika będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Dane użytkownika a narzędzia Google. Ruch na stronach Serwisu monitorowany jest przez statystyki Google Analytics, co umożliwia gromadzenie i analizowanie danych o sposobie korzystania oraz popularności strony portalu.
Na stronach Serwisu publikowane są reklamy dostarczane przez Google. Używane są również czcionki, skrypty, zdjęcia, filmy Youtube i inne pliki wysyłane bezpośrednio z serwerów należących do Google.
Odwiedzając Serwis przeglądarka użytkownika łączy się bezpośrednio z serwerami należącymi do Google i może przy tym wysyłać tam dane, m. in. adres IP komputera.
Polityka prywatności Google dostępna jest pod adresem https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=pl

Dane użytkownika a narzędzia Facebook. W Serwisie używane są przyciski „Lubię to” i „Udostępnij” oraz wtyczka „Page Plugin” dostarczane przez Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA.
Odwiedzając Serwis przeglądarka użytkownika łączy się bezpośrednio z serwerami należącymi do Facebook i może przy tym wysyłać tam dane, m. in. adres IP komputera.
Polityka prywatności Facebook dostępna jest pod adresem https://pl-pl.facebook.com/about/privacy/.

Miedziowe24 nie przetwarza danych osobowych użytkowników portalu w kontekście profilowania.

Dostęp do jawnych danych osobowych zamieszczanych na Miedziowe24 przy okazji wysyłania komentarzy do artykułów, odpowiedzi na forum, itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających portal. Miedziowe24 nie ma możliwości zabezpieczenia swoich użytkowników przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Państwu informacji, dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Korzystając z Miedziowe24 użytkownik wyraża zgodę na wykorzystywanie plików cookie oraz identyfikatorów urządzeń do realizacji usług, personalizowania reklam i analizowania reklam na stronie – zobacz szczegóły. Każdy użytkownik portalu ma możliwość zablokowania używania cookie, w ustawieniach swojej przeglądarki.

Miedziowe24 nie ponosi odpowiedzialności za zamieszczone przez użytkowników komentarze, które są zgodne z ich opinią, nie zawsze zgodną z opinią wydawcy oraz redakcji portalu.

Odpowiedzialność za wykupione reklamy leży po stronie zlecającego realizację kampanii w dowolnej formie. Użytkownik powinien zachować ostrożność odpowiadając na reklamę, bądź wysyłając pieniądze. Miedziowe24 przykłada dużą wagę do uwierzytelnienia reklamodawcy, jednak odpowiedzialność za  postępowanie reklamodawców jest wyłącznie po ich stronie. Dane adresowe jak też szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.